Kruche pierożki pełne nadzienia

8 minut. Tyle dokładnie zajęło mi przygotowanie tych pierożków. Reszta robi się sama, wystarczy włożyć do piekarnika. Ciasto kruche gotowe – dla ambitnych polecam zrobić samemu. Farsz to zwykła kosteczka sera zawinięta w szynkę, Ot cała historia… A potem… sama nie mogłam uwierzyć , takie banalne a takie dobre:)

kruche z nadzieniem

SKŁADNIKI:

  • ciasto kruche 1 opakowanie tj. 320 g
  • szynka z piersią z indyka 10 plasterków
  • ser żółty 20 dag
  • majonez 3 łyżki
  • ketchup 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz 1 szczypta

 PRZYGOTOWANIE:

Do wykonania pierożków użyłam gotowego ciasta kruchego. Ciasto rozwinąć i podzielić nożem lub radełkiem na 12 równych kwadratów. Ser żółty pokroić w większą kostkę. Każdy kawałek sera zawijać w plaster szynki. Układać na kwadratach ciasta i zlepiać boki jak pierogi lub w piramidki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Pierożki ułożyć na formie wyłożonej papierem. Posmarować z wierzchu miękkim tłuszczem. Zapiekać 20 minut. sos1: dwie łyżki majonezu wymieszać z łyżką ketchupu. sos1: łyżkę majonezu wymieszać z 1 łyżką śmietany, szczyptą pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pierożki podawać na ciepło Smacznego:)

kruche z nadzieniem 1

Reklamy

11 thoughts on “Kruche pierożki pełne nadzienia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s