Bruschetta ze szparagami

Uwielbiam kuchnię włoską za jej kolory i smaki, za makaron i mozzarellę i za całą resztę.  Włoska bruschetta to pomidory, bazylia i w zależności od regionu cebulka.  Ja poszłam ciut dalej i poszalałam z barwami i smakami. Przekąskę zrobiłam już dawno temu, pamiętam , że przyszłyśmy z Gabą strasznie głodne i szukałam czegoś na szybko.  Przygotowanie to max 20 minut. Uwaga ! Ta przekąska uzależnia 🙂 Polecam

bruchetta ze szparagamiSKŁADNIKI:

  • pieczywo bruschetta
  • szparagi zielone 1 pęczek
  • pomidor 2 szt
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki
  • pieczarki 5 szt
  • ogórek 1/2 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • czosnek 1 ząbek
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól morska
  • pieprz czarny grubo mielony

PRZYGOTOWANIE:

Szparagi ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i pokroić. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Ogórka i pomidora opłukać i pokroić w drobną kosteczkę, W miseczce wymieszać szparagi, pieczarki, kukurydzę, ogórka, pomidora i posiekany szczypiorek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu. Podlać oliwą z oliwek i wymieszać. Gotową mieszankę nakładać na pieczywo. Smacznego 🙂

bruchetta z szparagami1

polub_nas_na_facebook

Advertisements

One thought on “Bruschetta ze szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s