Placuszki z kurczaka

Placuszki z przepisu mojej teściowej. Choć robię je dość często, nigdy nie wyszły mi tak dobre jak te, które przygotuje mama Jakuba. Idealne na ciepło jak i na zimno. Podaję z sosem czosnkowym lub majonezowo-ketchupowym. Polecam. placuszki teściowej

SKŁADNIKI:

  • pierś z kurczaka 1 szt
  • majonez 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • kucharek 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • jajko 2 szt
  • maka ok 3 łyżek
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć do miski lub pojemnika. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawę kucharek. Wymieszać , przykryć i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie wbić jajka , dodawać porcjami mąkę, ciasto nie powinno być rzadkie. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. ok 2 minuty na stronę. Podałam z sosem z wymieszanego majonezu i ketchupu. Smacznego:)

 polub_nas_na_facebook

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s