Pysznie pieczone udo z indyka

Niektórzy twierdzą , że mięso z indyka jest suche i mało aromatyczne. Ja uważam wprost przeciwnie. Wystarczy odpowiednie przygotowanie. W dodatku, nie musi być ono skomplikowane. u mnie wystarczyło odrobinę musztardy i ketchupu:) Mięso z indyka wpływa korzystnie na układ nerwowy oraz na pracę serca. Reasumując smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, czyli marzenie kobiety.pysznie pieczone udo z indykaok

SKŁADNIKI:

  • udo z indyka 1 szt
  • ketchup 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól morska 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE:

Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)

polub_nas_na_facebook

ZAPRASZAMY NA KONKURS

nagdory

Advertisements

4 thoughts on “Pysznie pieczone udo z indyka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s