Kabaczek w panierce zbożowej

Zostało mi pół kabaczka z poprzedniego obiadu i tak zastanawiałam się co z nim zrobić. Oczywiście uwielbiam smażonego w bułce tartej i mogę zjeść każdą ilość. Wystarczyło dodać zboża do panierki i wyszło coś innego. Ahh jaka szkoda , że musiałam się podzielić 🙂 Polecam.kabaczek w panierceok

SKŁADNIKI:
  • kabaczek 1 szt
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • otręby pszenne 2 łyżki
  • sezam 1 łyżka
  • płatki owsiane 2 łyżki
  • sól pieprz 1 szczypta
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Kabaczek umyć i osuszyć. Pokroić w plastry grubości ok 1- 1.5 cm. Oprószyć solą i pieprzem. W misce wymieszać ze sobą sezam , otręby i płatki oraz bułkę tarta. Do drugiej miski wbić jajka i dokładnie rozkłócić. Plastry kabaczka obtaczać w jajku a następnie w panierce. Można obtoczyć podwójnie, panierka będzie grubsza. W głębszej patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można jeść na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)

polub_nas_na_facebook
PRZYPOMINAMY O KONKURSIE
nagdory
Reklamy

3 thoughts on “Kabaczek w panierce zbożowej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s