Dużo żelaza na talerzu

Jeden z moich ulubionych obiadów na szybko. Idealna dawka żelaza dla tych, którym wiecznie go brakuje – czyli ja 🙂 Nie każdy jest fanem wątróbki, ale sami przyznajcie, że wygląda smakowicie. Polecam:)

wátróbka na warzywach

Wątróbkę drobiową oczyścić, opłukać i zostawić do przeschnięcia. Na patelnię wlać olej, przełożyć wątróbkę, oprószyć mąką. Przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki, dodać do wątróbki. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Warzywa opłukać. Ze szpinaku oderwać ogonki, ułożyć na talerzu. Pomidorki koktajlowe przeciąż na pół. Ułożyć na szpinaku, dodać wątróbkę wraz z pieczarkami oraz kawałki pokrojonego sera brie. Całość skropić sosem balsamicznym. Smacznego:)

 

polub_nas_na_facebook

Advertisements

One thought on “Dużo żelaza na talerzu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s