Białe szparagi w galaretce

Przepis ten choć bardzo prosty i nie wymaga praktycznie żadnego gotowania, nigdy mi nie wychodzi. Próbowałam może 2 razy, ale zawsze coś mi się rozdziobie i sos wypływa. Przygotowuje go moja teściowa i zawsze podwójna porcję. Bo taką porcyjkę jak na zdjęciu zjadam sama 🙂 Szparagi są idealną , zimną przekąską – zakąską. Sprawdzą się na każdej imprezie. Polecam. syparagi w galaretce

SKŁADNIKI:

  • szparagi 1 słoiki ok 15 szt
  • szynka konserwowa 5 plastrów
  • sos czosnkowy 5 łyżeczek
  • żelatyna 1 łyżka
  • kostka rosołowa 1 szt
  • oliwki ok 5 szt
  • kukurydza 2 łyżki
  • sałata do ozdoby

PRZYGOTOWANIE:

Przygotować bulion warzywny ok 1l , następnie rozpuścić w nim 2 łyżki żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Szparagi odcedzić. Układać po 3 szparagi na plastrze szynki, posmarować  łyżeczką sosu czosnkowego i zawinąć w rulon.( sos smarować tak aby nie wyszedł poza szynkę) Układać ciasno w przeźroczystym naczyniu. Oliwki przekroić na pół, poukładać w naczyniu. Kukurydzę rozsypać pomiędzy szparagami. Całość zalać tężejącą żelatyną. Na wierzchu ułożyć kawałki sałaty oraz papryki. Delikatnie przenieść do lodówki, zostawić do stężenia. Smacznego:)

polub_nas_na_facebook

Reklamy

One thought on “Białe szparagi w galaretce

  1. Pingback: Pierniki teściowej | POTRAVEL

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s