Roladki schabowe z nadzieniem

Chyba każdy z nas ma takie dni, kiedy jedzenie nie przechodzi przez gardło, oraz takie kiedy mamy ochotę baardzo mocno się najeść 🙂 Dopadło i mnie! Musiałam. Musiałam zjeść coś kalorycznego. Nie myślę tu o batonikach czy tabliczce czekolady. Musiały być to kotlety teściowej:) W oryginale to pierś z indyka z ogromną porcją majonezu, sera i pieczarek. Ja dodatkowo zawinęłam je , obtoczyłam w bułce i usmażyłam. A co?! Jak szaleć to szaleć.  Połączenie tych składników, rozpływa się w ustach. Idealne Polecam:)roladki chabowe

SKŁADNIKI:
kotlety schabowe – większe 3 szt
pieczarki 5 szt
majonez 3 łyżki
ser żółty tarty 100 g
sól pieprz
olej do smażenia
bułka tarta ok 1 szklanki
jajka 2 szt
PRZYGOTOWANIE:
Moje schabowe były całkiem spore. Każdy miał ok 200 g. Kotlety bardzo dobrze rozbić, opłukać i osuszyć Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Każdy kawałek mięsa posmarować łyżką majonezu, posypać serem żółtym tartym ( użyłam mozzarelli) . Na jednym końcu ułożyć podsmażone pieczarki. Zawinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtaczać w jajku i bułce- dwukrotnie. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podałam z ryżem oraz świeżą sałatą. Smacznego:)
Advertisements

One thought on “Roladki schabowe z nadzieniem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s