Mozzarella z bakłażanem w szynce serrano

Od bakłażana można się uzależnić! Ba, ja już jestem uzależniona 🙂 Od kilku dni podjadam codziennie – najlepiej pieczonego. Dodatki można zmieniać wg upodobań. Tym razem dodałam cukinię i zawinęłam w szynkę. Idealne na dwa kęsy i mocno sycące. Polecam 🙂mozzarella z bakłażanem

SKŁADNIKI:
bakłażan 1 szt
cukinia mała 1 szt
szynka serrano 5 plastrów
sól
pieprz
papryka mielona słodka 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 1 łyżka
mozzarella 1 szt
PRZYGOTOWANIE:
Bakłażan umyć , pokroić w plastry – ok 5-6 plastrów. Cukinię umyć i również pokroić w plastry. Warzywa ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać odrobiną solo, pieprzu oraz papryki mielonej słodkiej. Skropić oliwą z oliwek i rozsmarować- ja używam silikonowego pędzelka. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 minut w temp 180 stopni. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. Na szynce układać plastry bakłażana, cukinii oraz mozzarelli. Zawijać w roladki. Smacznego 🙂
polub_nas_na_facebook

 

Advertisements

One thought on “Mozzarella z bakłażanem w szynce serrano

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s