Mus jabłkowo-gruszkowy

Chyba każda mama wie ile kosztuje deserek w słoiczku dla dziecka! Przecież to jest jakaś PARANOJA!!:) Dziecko zjada w 8 sekund i w 8 sekund ucieka 5 zł z kieszeni. To nie chodzi o to , że żałuję, absolutnie. Ale można to zastąpić domowymi smakołykami. I tak właśnie robiłam ja. koszt 10 zł i chwilka gotowania a słoiczków wyszła cała masa. wystarczy później dodać banana i już jest coś innego:) mus można używac do wypieku ciast:)

mus jabkowz

SKŁADNIKI:
  • jabłka 3 kg
  • gruszki 1 1/2 kg
PRZYGOTOWANIE:
Ważne żeby przed zakupem jabłek spróbować czy są słodkie. do musu nie dodajemy cukru. jabłka i gruszki obieramy ze skorki, usuwamy gniazda. owoce kroimy w większą kostkę gruszkę przekładamy do garnka , podlewamy wodą ok 1/2 szklanki i dusimy 15 minut, dokładamy jabłka i dusimy do miękkości.gruszki są twardsze dlatego gotujemy je dłużej. wszystko razem blendujemy, przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok 10 minut. smacznego:)
polub_nas_na_facebook
Reklamy

2 thoughts on “Mus jabłkowo-gruszkowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s