Ostra pierś z kurczaka z nachos

Kolejny raz wracam do wspaniałego i niezapomnianego wyjazdu do Meksyku.  Tym razem ciut ostrzej, z dodatkiem chilli , świeżej zielonej papryki i dużej ilości pieprzu. Polecam.

100_1250

SKŁADNIKI:
  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • papryka zielona 1 szt
  • cebula 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek do smaku
  • chilli do smaku
  • Nachos 5-6 szt
  • pomidory w puszcze 150g
  • parmezan tarty 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek
  • przecier pomidorowy 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka paprykę oraz cebulę kroimy w cienkie paski. Mięso wrzucamy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię. Kiedy pierś zmieni już kolor na biały dokładamy warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem , majerankiem oraz mała porcją chilli. Podsmażamy jeszcze chwilkę tak aby papryka i cebula nie zmiękły. Pomidory odsączamy z zalewy. Przekładamy do blendera , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , odrobinę soli , pieprzy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie blendujemy i podgrzewamy w mikrofalówce lub w rondelku. Mięso przekładamy na talerz, ozdabiamy pomidorem i nachos z sosem, brzegi talerza posypujemy majerankiem:) Smacznego:)
polub_nas_na_facebook
Advertisements

One thought on “Ostra pierś z kurczaka z nachos

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s