Kruche babeczki z nadzieniem

Pomysł na przepis powstał przed sylwestrem. Potrzebowałam jakiegoś dania na kęsa, małej zakąski – przekąski:) Babeczki wpadły mi w oko w polskim sklepie. Nadzienie do już tzw, przegląd lodówki 🙂 Nigdy nie wyrzucam resztek wędlin. Pakuję je w pudełko i do zamrażarki. Zawsze coś się z tego wymyśli. Polecam wypróbowanie przepisu, sprawdzi się na każdej imprezie. babeczki

SKŁADNIKI:
  • babeczki kruche słone 20 szt
  • szynka, boczek 200 g
  • ser żółty 100 g
  • cebula 1 duża
  • śmietana 1 łyżka
  • majonez 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • koperek do zdobienia
  • pieprz 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Babeczki kruche słone kupiłam gotowe. Wędliny to tzw, przegląd lodówki i zamrażarki. Szynkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy, dodajemy do szynki, podsmażamy na złoty kolor. Ser żółty użyłam w plastrach. Pokroić w kostkę, dodać do szynki ale już nie podsmażać, żeby się nie rozpuścił . Farsz nakładać do babeczek. Śmietanę wymieszać z łyżką majonezu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczyptą pieprzu. Odrobiną sosu polewać babeczki. Dekorować świeżym koperkiem. Smacznego:)

 

Reklamy

5 thoughts on “Kruche babeczki z nadzieniem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s