Słodkie papryczki nadziewane

Zainspirowana włoskimi straganami , które ostatnio  gościły w centrum ,stworzyłam oto ten przepis. Marynowany czosnek, imbir, suszone pomidory z dodatkiem pieczonych szparagów. Cóż więcej można chcieć 🙂 Polecamsłoskie papryczki

SKŁADNIKI:
  • papryczki kolorowe małe 7 szt
  • szparagi 1 pęczek
  • ziarna słonecznika 2 łyżki
  • sól pieprz 1 szczypta
  • olej słonecznikowy 1 łyżka
  • oliwki 10 szt
  • pomidory suszone 7 plastrów
  • czosnek marynowany 7 ząbków
  • imbir marynowany w plastrach 5 plasterków
  • szpinak świeży  10 listków
PRZYGOTOWANIE:
Papryczki oczyścić i opłukać. Ustawić na blaszce do pieczenia. Szparagi opłukać, obciąć zdrewniałe końcówki, ułożyć koło papryki. Posypać szczyptą soli , pieprzu i ziarnami słonecznika, następnie skropić olejem słonecznikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zapiekać 20 minut. W tym czasie imbir oraz pomidory suszone pokroić w kostkę. Oliwki i czosnek marynowany pokroić w plasterki. Liście szpinaku opłukać i osuszyć posiekać. Warzywa przełożyć do miski. Po upieczeniu szparagów , pokroić je i wraz z ziarnami słonecznika dodać do reszty farszu, wymieszać. Ciepłe papryczki nadziewać farszem. Papryczki nie wymagają żadnego sosu. Smacznego:)
polub_nas_na_facebook
Advertisements

One thought on “Słodkie papryczki nadziewane

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s