Przekąski imprezowe

Nie wiem czy jest to przepis, bo kanapeczki z łososiem i parówki w cieście chyba każdy potrafi zrobić. Uznajmy to za propozycję podania tak zwanych przekąsaczy:) Na tym talerzu znalazło się i mięsko i rybka i serek a nawet warzywko. Cóż chcieć więcej.:)talez

SKŁADNIKI:

bagietka 1 szt

serek philadelphia 100 g

łosoś wędzony 150g

ser brie 1 opakowanie

parówki typu hot-dog 5 szt

ciasto francuskie 1 opakowanie

pomidorki koktajlowe 20 szt

papryka czerwona 1 szt

ogórek konserwowy 2 szt

oliwki 1 słoiczek

buraczki 3 łyżki

pieczarki konserwowe 100 g

PRZYGOTOWANIE:

DUŻY TALERZ: Parówki drobiowe typu hot-dog pokroić na pół. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na porcje i zawijać. Zapiekać w piekarniku 20 minut w temp 180 stopni. Bagietkę lub chleb ( ja użyłam chleba okrągłego) pokroić w kromki. Każdą posmarować dość grubą warstwą serka philadelphia i ułożyć po kawałku łososia wędzonego. Kromki przekroić na pół. Ser brie pokroić w trójkąty. Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w paski. Pomidory koktajlowe opłukać i osuszyć. wszystkie składniki ułożyć na talerzu.

MAŁY TALERZ: Pieczarki konserwowe , ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski. Buraczki jeżeli są całe zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa ułożyć w szklanych naczyniach. Smacznego:)

Advertisements

2 thoughts on “Przekąski imprezowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s