Pekinka

Kolejna propozycja na szybkie jednogarnkowe danie:) Idealna jako przekąska – zakąska albo dodatek do obiadu. Bomba witaminowa. Polecam:)pekinka (2)

SKŁADNIKI:
kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 3 szt
ogórek zielony 1 szt
kukurydza 1 puszka
papryka kolorowa 3 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
sól pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć. Kapustę pekińską- ja użyłam połowę główki, poszatkować. Przełożyć do miski , dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Ogórka obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Pomidora można sparzyć i obrać ze skórki – ja skórkę zostawiłam, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i również pokroić. Warzywa przełożyć do miski, posypać odrobina soli i sporą ilością pieprzu (1/2 płaskiej łyżeczki). Wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez  ketchup. Sos nie powinien być bardzo gęsty. Zalać warzywa i ponownie wymieszać. Smacznego:)

polub_nas_na_facebook

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s