Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

Pomysł na sos powstał dzięki party z dnia poprzedniego:) Zostało sporo przekąsek jak papryka konserwowa, ogórki czy oliwki. Taka gastronomia- ekonomia:) bitki

SKŁADNIKI:
  • kotlety schabowe 5 szt
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
  • sos pieczeniowy 1 opakowanie
  • oliwki 10 szt
  • papryka konserwowa 2-3 płatki
  • ogórek kiszony 2 szt
  • pieczarki konserwowe ok 10 szt
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety schabowe, jeżeli są grube, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron, Podsmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu – ja dodałam troszkę więcej wody, żeby nie był zbyt gęsty. Warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, oliwki na pół. Mięso przełożyć do sosu i dusić na małym ogniu ok 30 minut. Następnie dodać warzywa i dusić jeszcze 15 minut. Można podawać z gęstą śmietaną. Smacznego:)
Reklamy

3 thoughts on “Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s