Szparagi z przepiórczymi jajkami

Baardzo szybka przekąska. Szparagi lubię tylko lekko z blanszowane a usmażenie jajek przepiórczych to dosłownie minutka. Polecam, nie tylko w sezonie szparagowym 🙂szparagi z jajkiem przep

SKŁADNIKI:
podaję proporcje ale najlepiej robić wg własnego uznania
szparagi 100 g
jajka przepiórcze 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz świeżo mielony 1 szczypta
masło – u mnie lurpark 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:
Szparagi opłukać, wstawić do gotującej się wody, tak aby główki warzywa nie były w niej zamoczone. Gotować ok 3 minut. W tym czasie na patelni rozpuścić masło, wbić jajka przepiórcze, posypać solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Smażyć około 30 sekund po czym przykryć przykrywką i tak smażyć kolejne 30 sekund. Szparagi i jajka ułożyć na talerzu. Do dania pasuje idealnie sos holenderski . Smacznego:)

polub_nas_na_facebook

Dodaj komentarz