Musze nadziewane wołowiną i serem

o danie robię zawsze gdy zostanie mi choć odrobina gulaszu z obiadu. Oczywiście można dodać co się tylko lubi lub co się tylko ma, ale takie też są pyszne. Ser żółty idealnie scala cały farsz. Świetne jako przekąska na ciepło. Polecam.gulasz3

SKŁADNIKI:
  • gulasz wołowy 100g
  • mozzarella żółta 125 g
  • makaron muszelki
  • olej 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente (8minut)w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gulasz przekładamy do garnka i rozdrabiamy. Podgrzewamy i dodajemy mozzarellę startą na tarce o grubych oczkach. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Dobrze, żeby ser nie roztopił się całkowicie. Makaron odcedzamy i układamy na talerzu. Każdą muszlę nadziewamy łyżką farszu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 15 minut w temp. 1880 stopni. Smacznego:)
Advertisements

9 thoughts on “Musze nadziewane wołowiną i serem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s