Sałata z wątróbką drobiową

Dość nietypowe połączenie składników. Dobrze opieczona wątróbka plus buraczki konserwowe z dodatkiem świeżych i chrupiących warzyw. Niskokaloryczna i bardzo treściwa potrawa, idealna jako lekki lunch czy późną kolację. W zasadzie można dodać do niej wszystko na co tylko mamy ochotę 🙂 sałatka z wątróbką

SKŁADNIKI:
mix sałat 100 g
ogórek zielony 1/2 szt
pomidor 1 duży
buraczki konserwowe 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula czerwona 1 mała
wątróbka drobiowa 100 g
oliwa z oliwek 2 łyżki
zioła prowansalskie 1 szczypta
olej do smażenia
sól pieprz szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Mix sałat opłukać i osuszyć. przełożyć na talerz. Pomidora obmyć i pokroić w większą kostkę. Ogórka nie obierać ze skórki, pokroić w plastry następnie w ćwiartki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski. Buraki odsączyć z zalewy , pokroić w plastry.Czerwoną cebulę obrać i pokroić , ja użyłam jej bardzo mało.Wszystkie pokrojone warzywa ułożyć na salacie. Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę, pod koniec posypać solą i pieprzem. Ułożyć na warzywach. Przygotować sos  z oliwy z oliwek, ziół prowansalskich i odrobiny wody. Polać sałatę. Smacznego:)
Advertisements

8 thoughts on “Sałata z wątróbką drobiową

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s