Roladki schabowe z wątróbką

Pierwszy raz połączyłam wątróbkę i schab. Wyszło rewelacyjnie i niebawem to powtórzę. Można do środka dodać sporą ilość masła, coś na styl „dewolaja”. Podałam z pure z ziemniaków i selera. Polecam 🙂

DSC_0583

SKŁADNIKI:

Schab 4 grubsze plastry
wątróbka drobiowa 200 g
mąką 1 łyżka
sól pieprz
bułka tarta do panierki
jajka 2 szt
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
masło 1 łyżeczka

PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)

Advertisements

5 thoughts on “Roladki schabowe z wątróbką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s