Puszyste racuchy z jabłkami

Takie racuchy gościły bardzo często na rodzinnym stole to wspomnienie mojego dzieciństwa. Racuchy lubią chyba wszystkie dzieci, nawet moja wybredna Zosia 🙂 Idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Sprawdzą się wszędzie. Można przygotować wcześniej , zapakować w pudełko i do torebki. Są puszyste i lekko słodkie. Przepis bardzo prosty.  Gorąco polecam.

racuchy małe

SKŁADNIKI:

  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 duże jabłko
  • cukier puder
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Do misy robota kuchennego wbijamy jajko, dosypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dokładnie mieszkamy składniki. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do misy i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, na małym ogniu smażymy na brązowo. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)

Advertisements

4 thoughts on “Puszyste racuchy z jabłkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s